Medisch centrum, ontmoetingsruimte en appartementen Groesbeek

De opgave betreft een herstructurering van een deel van een bedrijventerrein aan de rand van het centrum van Groesbeek. De doelstelling was het maken van een eigentijdse vitale buurtschap met een medisch centrum en verschillende woningtypes passend in de kleinschalige dorpssfeer. 

Het plan bestaat uit een viertal gebouwen; Medisch centrum met apotheek, een ontmoetingscentrum met zorg appartementen, negen koop appartementen met parkeergarage en 16 huur appartementen. 

 

Het hoogteverschil in het terrein is gebruikt om het parkeren verdiept te situeren ten opzichte van de gebouwen. De groene omgeving is in het plan geïntegreerd. Voor de architectuur is gekozen voor een eigentijdse vormgeving met respect voor de traditionele waarde uit de omgeving. De materiaalkeuze sluit hier op aan. Centraal in het totaal plan is een medisch centrum gesitueerd in twee bouwlagen. De kop van het gebouw wordt gevormd door een cirkelsegment van één bouwlaag met daarin de apotheek. De gebogen gevel markeert de toegang van het terrein. 

 

Projectgegevens

Projectnummer: 03.07

Opdrachtgever(s): Oosterpoort Woningcorporatie

Oplevering: 2011

Oppervlakte (bvo): A 2200 m², B 1050 m², C 2175 m², D 2250 m²

Bouwkosten: € 4.200.000,-