Medisch centrum Oosterhout (Gld)

Het medisch centrum Oosterhout is gevestigd in twee bijgebouwen van een monumentale boerderij. Het complex ligt aan de rand van een grote uitbreidingswijk bij het dorp Oosterhout. Het heeft de status van rijksmonument. De transformatie is in twee fasen uitgevoerd. In het voorste deel van het grootste gebouw zijn twee duo huisartsenpraktijken gehuisvest. In het achterste deel zijn praktijken voor fysiotherapie en cesartherapie gesitueerd. De indeling voor de huisartsen-praktijken volgt de hoofdstructuur van het monument. In het middendeel liggen de open grote ruimten zoals receptie en op de verdieping de vergaderruimte. Middels een vide zijn de begane grond en de verdieping met elkaar verbonden. De afgesloten ruimten zoals spreekkamers en onderzoek-kamers, lab- en behandelruimtes bevinden zich aan de zij- en achterkanten. In het kleine gebouw is ruimte voor een huisarts, maatschappelijk werk en een psycholoog.

 

Projectgegevens

Projectnummer: 01.06

Opdrachtgever(s): Dhr. Boetzelaer

Oplevering: 2003

Oppervlakte (bvo): 785  m²

Bouwkosten fase I &II: € 500.000