Orthodontiepraktijk met bovenwoning Arnhem

De orthodontiepraktijk is gebouwd op een driehoekig stukje restgroen nabij een wijkwinkelcentrum. Aan de voorzijde ligt een wijkontsluitingsweg en aan de andere zijde de parkeerplaatsen van het winkelcentrum. Het markante driehoekige gebouw definieert de oorspronkelijke stedelijke restruimte in gevormde buitenruimten.

Op de begane grond bevindt zich de orthodontiepraktijk en op de eerste verdieping de privé-ruimten van de praktijk en een bovenwoning.

De begane grond is opgetild om afstand tot het autoverkeer te creëren. Vanuit de entree, over twee verdiepingen doorsnijdt een hoge gangruimte het gebouw. Een daklicht zorgt voor daglicht midden in het volume. De gang mondt uit in een tweeverdiepingen hoge videruimte. Deze ruimte, georiënteerd op het zuiden, compenseert het ontbreken van een privé buitenruimte. De gevelopeningen zijn zo gesitueerd dat zo min mogelijk van het autoverkeer om het gebouw heen wordt ervaren en er uitzicht wordt geboden op de groene buitenruimte. De inrichting en het vaste meubilair zijn ook door ons ontworpen.

 

Projectgegevens

Projectnummer: 90.35

Opdrachtgever(s): Boezeman orthodontist

Oplevering: 1995

Oppervlakte (bvo): 350 m² 

Bouwkosten: € 500.000

Prijzen & nominaties: 1e prijs Heuevlinkprijs 1996