Woningbouw Nieuw Monnikenhuizen Arnhem

De westelijke woningen zijn gesitueerd op een glooiend terrein. Het openbaar groen loopt door tot aan de voorkant van de woningen. In de zone voor de woningen is een carport en opstelplaats van de auto gerealiseerd. Om het vrijstaande karakter van de woningen te benadrukken zijn de woningen verspringend ten opzichte van elkaar gesitueerd. De woning is smal van opzet en ontwikkelt zich in de diepte van het perceel. De buitenruimtes om de woning zijn verschillend van karakter; een omsloten buitenruimte aan de zuidzijde, een privétuin overgaand in openbaar groen aan de westzijde.De woonvertrekken zijn georiënteerd op de zuidzijde. De secundaire ruimten liggen aan de noord-oostzijde. De oostelijke woningen zijn gesitueerd in een talud. Het talud wordt aan de achterzijde opgevangen middels een los van het huis staande keerwand. Ze zijn gericht op de wijk van waaruit ook de ontsluiting plaatsvindt. Aan de achterzijde van de woningen grenst een park. De woningen zijn zowel georiënteerd op de wijk als op het parkachtig gebied. Aan de woningen zijn verschillende buitenruimtes toegevoegd. Op de begane grond in de vorm van een half overdekte buitenruimte en op de verdieping in de vorm van twee terrassen.

 

Projectgegevens

Projectnummer: 90.07

Opdrachtgever(s): Johan Matser, thans Synchroon

Oplevering: 2002

Oppervlakte (bvo): 4825 m2 

Bouwkosten: € 2.000.000

Prijzen & nominaties: Architectuurprijs Stad Arnhem 2002 en Omgevingsarchitectuurprijs 2002